Broze botten

Tot ongeveer de leeftijd van ongeveer dertig jaar vernieuwen botten zich voortdurend doordat oud botweefsel verdwijnt en nieuw botweefsel wordt aangemaakt. Met het klimmen der jaren kunnen de botten echter steeds poreuzer worden, waardoor ze geleidelijk aan dunner en minder stevig worden. De afbraak gaat harder dan de aanmaak, alhoewel het proces heel geleidelijk verloopt waardoor men er in het begin niets van merkt. Verschijnselen die erop kunnen wijzen zijn o.a.: breuken van de pols, heup en het inzakken van wervels. Veel oudere mensen die ermee te maken hebben, gaan krommer lopen, waardoor ze kleiner lijken.

Zowel mannen als vrouwen kunnen poreuzer bot krijgen, maar oudere vrouwen vaker. Na de menopauze produceert het lichaam namelijk veel minder vrouwelijk hormoon (oestrogeen), waardoor botten poreuzer worden.
Andere factoren die een rol van betekenis kunnen spelen zijn een tekort aan kalk of vitamine D via de voeding, te weinig lichaamsbeweging, overmatig alcoholgebruik, roken, een niet optimaal verlopen botopbouw tijdens de jeugd, en erfelijke factoren.

 

 

Wat kan Fytobell doen om botten sterker te maken?

Mineralen worden op verschillende manieren gewonnen. Uit gesteenten bijvoorbeeld, maar ook zijn er heel wat planten die heel mineraalrijk zijn. En wel zodanig dat die mineralen zeer goed in de lichaamscellen worden opgenomen. Want daar gaat het bij dit probleem om! Fytobell maakt van beide mogelijkheden gebruik.

 

 

 

 

 

 

Aanbevolen producten
  • Minerabell: Tabletten. Een combinatie van zowel mineralen uit gesteenten als plantaardige mineralenleveranciers (Equisetum, Urtica en Chlorella).
  • Urtibell: Een vloeibare combinatie van rijke plantaardige mineralenleveranciers.

 

Aanvullende producten
  • Vitamine D: Ter ondersteuning. Draagt bij tot de instandhouding van normale botten.
  • Vitamine K2 forte: Ter ondersteuning. Draagt bij tot de instandhouding van normale botten.
  • Digesbiose: Ter ondersteuning. Darmflora. Bevat probiotica.

 

De producten kunnen, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.