Examenspanning

Als je een examen moet doen is het normaal dat je een zekere gezonde spanning voelt en een beetje piekert. Als dit gevoel wat sterker is, kan er sprake zijn van examenspanning. Je piekert over het examen of over jezelf. Je veronderstelt bijvoorbeeld dat het examen vast heel moeilijk is, dat er misschien (te) veel vragen zijn en dat je het niet op tijd afkrijgt. Of je denkt het niet te kunnen, dat je geblokkeerd raakt, dat je alles vergeet. Je kunt je ook druk maken over de gevolgen als je eventueel zou zakken. Al dit gepieker kan je prestatie tijdens het examen beïnvloeden.

Een beetje spanning is dus goed. Het zet je aan tot een betere prestatie, je kunt je beter concentreren en je bent alert. Vaak zul je merken dat tijdens het examen alle spanning van je afvalt en dat je redelijk ontspannen de vragen kunt beantwoorden, ook al weet je niet alle antwoorden exact.
Maar als de spanning te groot wordt, dan is er sprake van negatieve spanning waar je de hulp van natuurlijke middelen kunt inroepen om je zenuwen de baas te kunnen.

 

Wat kan Fytobell doen bij examenspanning?

Fytobell ontwikkelde Passibell, een combinatie van heilzame planten met elk een specifiek effect op het zenuwstelsel. De synergie van deze planten is goed voor het zenuwstelsel en doet de spanning afnemen.

Aanbevolen producten bij examenspanning
  • Passibell: Is ontspannend. Geeft je een rustig gevoel, zonder dat de prestaties negatief worden beïnvloed. Bij stress/spanning.
  • Stressbalans: Dit middel uit de reeks StressBalansSysteem wordt net als Passibell toegepast bij vrijwel alle vormen van stress.

 

Aanvullend producten bij examenspanning
  • Mineravit: Ter ondersteuning. Gebruik deze combinatie van mineralen en vitaminen gedurende de examenperiode.
  • Douloran: Vanwege de samenstelling kan dit product helpen bij een gevoelig hoofd.

 

De producten kunnen, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.