Darmgassen

Tijdens de spijsvertering zijn bacteriën in de darm bezig met de afbraak van voedsel. Hierdoor ontstaat gas. Sommige soorten voedsel, zoals appelsap, bepaalde groenten en boonsoorten stimuleren gasvorming in de darmen sterker. Als gas zich ophoopt in de maag of darmen, wil het naar buiten. Dat kan via twee kanalen: via de anus (winden) of de mond (boeren). Dit is in principe normaal.
Het inslikken van veel lucht kan ook aanleiding zijn voor meer winderigheid dan normaal is. Dit kan een reactie zijn op stress of door te snel eten.

 

Wat kan Fytobell doen bij darmgassen?

Er zijn planten die een specifiek effect hebben op het opgeblazen gevoel, darmgistingen en gevoelige samentrekkingen bij de vertering doen verminderen. Deze planten zijn in de juiste verhouding samengebracht in Caruma.

Ook door invloed uit te oefenen op het juist functioneren van de verschillende spijsverteringsfuncties, kunnen darmgassen worden verminderd. Nasturan is daar het aangewezen middel voor.
Digesbiose verbetert de darmflora, hetgeen een betere vertering en opname van het voedsel ten goede komt.

 

 

Aanbevolen producten bij darmgassen
  • Caruma: Gaat gasvorming tegen.
  • Nasturan: Heeft een andere werking dan Caruma. Zorgt ervoor dat de spijsverteringsorganen beter functioneren, waardoor darmgassen bijvoorbeeld verminderen.

 

Aanvullend product bij darmgassen
  • Digesbiose: Ter ondersteuning van de darmflora. Een goede darmflora beperkt de vorming van darmgassen. De combinatie Caruma-Digesbiose heeft ook een gunstig effect als de darmen te sterk geprikkeld zijn.

 

Caruma of Nasturan kunnen, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.