Blaas

Blaasproblemen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen omdat bacteriën via de kortere plasbuis van de vrouw gemakkelijker de blaas kunnen binnendringen. De problemen kunnen vooral bij vrouwen regelmatig terugkeren.

De meest voorkomende oorzaak van blaasproblemen is een bacterie die vanuit de urinebuis de blaas aantast. De bacterie Escherichia coli, die normaal in de darmen aanwezig is, kan vanuit de anus via de urinebuis de blaas binnendringen. De E. coli bacterie hecht zich aan de blaaswand en veroorzaakt het probleem.

Urine is steriel, maar ook warm, een zeer gunstig milieu voor bacteriën om zich met grote snelheid te vermenigvuldigen en snel het slijmvlies van de blaas aan te tasten. Dit gevaar is groot als de blaas niet volledig leeggeplast wordt omdat de blaas niet goed functioneert. De bacterie blijft dan in de blaas achter, en die kan zich dus explosief in dit warme milieu vermenigvuldigen.

 

Wat kan Fytobell doen bij blaasproblemen?

Fytobell combineert schietwilg en vitamine C met cranberry (veenbes), die al sinds lange tijd om haar zeer effectieve werking bij blaasproblemen bekend staat. Deze combinatie zorgt ervoor dat de urinekanalen en de blaas nog beter beschermd worden en de gevoeligheid afneemt.

Bij blaasproblemen kan het bovendien heel nuttig zijn om, naast extra te drinken (minstens 2 liter water), een tijdje Orthoren aanvullend op de behandeling te gebruiken. Neem in dat geval de capsule Cranberry+ in met water waaraan 10 druppels Orthoren zijn toegevoegd.

 

 

 

Aanbevolen producten bij blaasproblemen
  • Cranberry+ : Houdt de blaas en urinewegen zuiver en versterkt het slijmvlies.

Aanvullende producten bij blaasproblemen
  • Orthoren: Is goed voor de nierfunctie. Hierdoor wordt meer urine geproduceerd en wordt de blaas als het ware beter ‘doorgespoeld’.
  • Echinabell+ met vitamine C: Kan een tijdlang worden gecombineerd met Cranberry+ om de weerstand een krachtige boost te geven. Beide middelen kunnen tegelijkertijd worden ingenomen.
  • Douloran: Gevoelige spieren en gewrichten, gevoeligheid in de buik, de maag, het hoofd, enzovoorts. Overal in het lichaam kunnen we te maken hebben met gevoeligheid. Na vallen of stoten, of door stress, of door een aandoening, of door wat anders.

 

Cranberry+ kan, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.