Spanning te groot

Alhoewel stress en spanning bij het leven horen, kunnen ze bij lang aanhouden lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaken, zoals concentratieverlies en een slechte nachtrust. Al deze spanningsklachten zijn in feite waarschuwingen. Wie deze signalen negeert, en niet op zoek gaat naar de oorzaak, kan last krijgen van ernstiger verschijnselen, zoals overspannenheid.

Oorzaken

Je kan door veel verschillende oorzaken onder te grote spanning komen te staan.
Het te druk hebben, het opkroppen van gevoelens en een gebrek aan zelfvertrouwen zijn hoofdoorzaken. Ook relatieproblemen of moeilijkheden op het werk kunnen spanningen veroorzaken.
Niet alle spanningen zijn te vermijden. Tragische gebeurtenissen, zoals het overlijden van een naaste, kunnen zeer diep ingrijpen op het gevoelsleven. In de meeste gevallen komt de geestelijke balans na enige tijd weer in evenwicht. Ook iemands karakter speelt een grote rol. Wat voor de één nuttige en prestatieverhogende spanning is (bijvoorbeeld bij examens), kan voor de ander een groot probleem vormen.

Wat kun je zelf aan een te grote spanning doen?

Natuurlijk in elk geval bepalen wat de oorzaak is van die te grote spanning en proberen daar een oplossing voor te vinden, zoals bijvoorbeeld problemen uit te praten.
De weerstand tegen stress kan worden verhoogd door ontspannende activiteiten zoals sport, hobby of ontspanningsoefeningen. Besef echter dat ze vaak pas na langere tijd merkbaar effect geven.

Wat kan Fytobell doen bij te grote spanning?

De artsen die de producten van Fytobell hebben ontwikkeld, hebben rekening gehouden met de verschillende vormen van te grote spanning en er ‘pasklare’ producten voor ontwikkeld. Je kan te maken hebben met een kortstondige te grote spanning en een langdurige te grote spanning waarbij het zenuwstelsel verzwakt en je niet zo veel meer hebben kan.
Een somber, bedrukt gevoel vereist een andere aanpak.

 

 

 

 

 

 

Aanbevolen producten bij te grote spanning
  • Passibell: Is net als Stressbalans ontspannend. Geeft je een rustig gevoel. Bij vrijwel alle vormen van stress/spanning. Het product is vooral bedoeld voor degenen die een moeilijke periode van stress meemaken.
  • Stressbalans: Dit middel uit de reeks StressBalansSysteem wordt net als Passibell toegepast bij vrijwel alle vormen van stress/spanning.

Opmerking: De samenstelling van beide middelen is verschillend. Maar de planten in die middelen werken allemaal positief op het zenuwstelsel. Je kan dus kiezen en uitproberen wat voor jou het beste werkt.

  • Avena sativa UE: Bij zwakke zenuwen. Geeft ‘bouwstenen’ aan het zenuwstelsel zodat het sterker wordt. Het middel wordt toegepast wanneer het zenuwstelsel lange tijd onder druk heeft gestaan en het noodzakelijk is dat het sterker wordt, waardoor het meer verdragen kan.
  • Hyperibell: Bij een somber, bedrukt gevoel. Geeft op den duur een blijer gevoel.
  • Hyperibalans: Dit product maakt deel uit van de reeks ‘StressBalansSysteem’. Hyperibalans wordt bij dezelfde indicatie toegepast als Hyperibell. Sommige mensen reageren beter op het ene middel dan op het andere. Dit hangt samen met het feit dat planten in het middel hun eigen specifieke werking hebben.

Opmerking: De samenstelling van beide middelen is verschillend. Maar de planten in die middelen werken allemaal positief op een somber en bedrukt gevoel. Je kan dus kiezen en uitproberen wat voor jou het beste werkt.

 

Aanvullend product bij te grote spanning
  • Minerabell: Langere tijd onder grote spanning staan ondermijnt de mineralenhuishouding. Het lichaam ‘verbruikt’ meer mineralen. Aanvulling kan gewenst zijn.
  • Tonusbalans: Dit vloeibare mineralenmiddel uit de reeks StressBalansSysteem wordt om dezelfde reden als Minerabell toegepast.
  • Douloran: Vanwege de samenstelling kan dit product helpen bij een gevoelig hoofd.

 

De producten kunnen, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.