Stoelgang

Stoelgangproblemen, ofwel moeilijke stoelgang of trage stoelgang, kunnen ontstaan door een ongezonde voeding, door bepaalde aandoeningen en door regelmatig de ontlasting op te houden. Het normale ontlastingspatroon wordt verstoord. Een ‘normale’ ontlasting is individueel bepaald en kan variëren van drie maal per dag tot drie maal per week. Men spreekt dan ook pas van een stoelgangprobleem als de ontlasting minder vaak optreedt dan ‘normaal’, de ontlasting is in dat geval vaak hard en droog, en wordt met veel moeite (veel persen) en soms met pijn geloosd.

Moeilijke stoelgang is meestal het gevolg van te weinig vezelrijk voedsel, te weinig lichaamsbeweging, te weinig gebruik van vocht en het ophouden van de ontlasting ondanks aandrang.
Ook spanningen en reguliere geneesmiddelen kunnen een rol bij het ontstaan spelen. De darminhoud blijft dan te lang in de dikke darm, wordt moeizaam voortbewogen en verlaat het lichaam te langzaam. Doordat er dan meer water dan normaal aan de ontlasting wordt onttrokken, wordt deze hard. De stoelgang is als gevolg daarvan vaak gevoelig.

Als gevolg van een moeilijke stoelgang kunnen anale problemen ontstaan. Zie anale problemen.

 

Wat kan Fytobell doen bij een moeilijke stoelgang?

Een goede conditie van de darmflora is niet alleen belangrijk voor een goede lichaamsweerstand, maar ook voor de spijsvertering. Een verstoorde balans tussen goede en slechte bacteriën in de darmen kan zorgen voor problemen zoals trage stoelgang. Door de hoeveelheid goede bacteriën in de darmen regelmatig aan te vullen kan de balans weer worden hersteld. Dit kan met probiotica. Dat zijn levende bacteriën, zoals melkzuur-bacteriën, die goed zijn voor de gezondheid. Fytobell ontwikkelde het product Frangulabiose, waarvan de basis probiotica is, aangevuld met planten en stoffen die een gunstig effect hebben op de werking van de dikke darm.

 

 

 

 

 

 

 Aanbevolen product bij een trage stoelgang
  • Frangulabiose: Hét middel dat de stoelgang mild laat verlopen. Een combinatie van probiotica om de darmflora te versterken, en planten die de stoelgang rechtstreeks ondersteunen.

 

Aanvullende producten bij een trage stoelgang
  • Digesbiose: Een optimaal functionerende darmflora verbetert de stoelgang. Na enige tijd eventueel om de dag afwisselen met Frangulabiose.
  • Cardubell: Ter ondersteuning. Heeft een positieve invloed op de lever en galblaas hetgeen voor een goede stoelgang van belang is.

 

Frangulabiose kan, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.