Cholesterol

Rode rijst: de natuurlijke cholesterolverlager

We worden ontzettend bang gemaakt van cholesterol. Het is zowat de baarlijke duivel die er voor zorgt dat je risico op hartinfarct en beroerte toeneemt. De farmaceutische industrie heeft daarom scheikundige cholesterolverlagers ontwikkeld waar bijna de helft van de volwassen bevolking in het westen gebruik van maakt.
Onderzoekers en artsen in de natuurgeneeskunde wijzen op studies die aantonen dat cholesterol op zich niet gevaarlijk is, integendeel we hebben het broodnodig. Zonder cholesterol kan je niet lang leven. Bovendien zijn scheikundige cholesterolverlagers volgens artsen niet zo onschuldig als wordt gedacht. Cholesterol is er nodig voor de aanmaak van hormonen, voor reparaties in de bloedvaten, om goed te slapen, voor het zenuwstelsel enz… Bovendien maakt het lichaam 90 percent van de cholesterol zelf aan, slechts 10 procent komt uit de voeding. Maar wil je toch de cholesterol naar beneden, dan zijn er gelukkig veiliger natuurlijke middelen zoals rode rijst, de ideale cholesterolverlager uit de natuur.

Het lichaam regelt zelf zijn behoefte aan cholesterol. Voeding heeft daar relatief weinig impact op. Er zijn mensen die van nature een heel hoog cholesterolgehalte hebben en die kunnen best gebruik maken van een goed, veilig en betrouwbaar natuurlijk middel. Daarvoor is gefermenteerde rode rijst zeker geschikt en een veel beter alternatief voor statines, die spierproblemen, ooglensklachten, nier- en leverproblemen kunnen veroorzaken. Rode rijst heeft die nadelen niet.

Het plezierige aan rode rijst is dat het ook de triglyceriden verlaagt, die een grotere bedreiging kunnen vormen voor het hart en de circulatie en ook accidenten aan het brein helpt te voorkomen. Zowel cholesterol als triglyceriden kunnen met 25 tot 35 procent naar beneden worden gehaald met een product op basis van rode rijst.

 

 

Wat kan Fytobell doen aan een te hoog cholesterolgehalte?
  • Cholefort: Een preparaat op basis van onder andere gefermenteerde rode rijst, co-enzyme Q10, vitamine B3 en E, Omega-3 en groene thee. Een natuurlijke en bijzonder interessante samenstelling voor een evenwichtige cholesterolspiegel.

 

Aanvullende producten bij een te hoog cholesterolgehalte
  • Curcuma forte: Een van de vele eigenschappen van Curcuma is een gunstig effect op de cholesterolspiegel.
  • Vitamine K2 forte: Ter ondersteuning. Helpt de bloedvaten schoon te houden.
  • Ginkgosan: Ter ondersteuning. Heeft een gunstig effect op de vloeibaarheid van het bloed.
  • Verosan: Ter ondersteuning. Voor een goede conditie van de bloedvaten. Helpt de bloedvaten schoon te houden. Goed voor de bloeddruk.
  • Nutribell Omega 3 visolie capsules: Omega 3 vetzuren hebben veel eigenschappen, waaronder een normaliserend effect op de cholesterolspiegel.

 

Cholefort kan, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.