Zoek op onderwerp

  • Wil je de producten per “productgroep” doorzoeken, klik dan hier.
  • Wil je alfabetisch naar een product zoeken, kijk dan onder Producten van A tot Z

Het merk Fytobell

De gezondheidsproducten van het merk Fytobell®

front logo fytobell

Natuurlijke betrouwbaarheid

Geen enkel ander heilzaam product als plantaardige middelen, fytotherapeutica genoemd, werd zoveel uitgetest. En wordt zó veel toegepast. Eeuwenlang bestudeert de mensheid al de geneeskrachtige eigenschappen van planten. Eeuwenlang heeft de mens een grote kennis rond de werking van geneeskrachtige planten opgebouwd. Een kennis die ons ook nu nog van pas komt.

 

Uitvoerig getest door artsen

Fytobell® staat synoniem voor jarenlang onderzoek. Onderzoek door ervaren artsen die elk apart product in hun patiëntenpraktijken hebben uitgetest. Het resultaat? Een uitgekiende samenstelling die voortdurend op basis van wetenschappelijk onderzoek wordt verfijnd en verbeterd. Het natuurlijke middel krijgt pas de naam Fytobell® als een maximale werkzaamheid wordt bereikt.

De plantaardige middelen zijn niet zomaar lukraak gekozen, maar met uiterste precisie en door gebruik te maken van de modernste middelen, samengesteld. De kennis komt uit de jarenlange artsenpraktijk en bovendien zijn ze daar empirisch getest. Daardoor zijn de middelen niet alleen doeltreffend, maar ook veilig, zowel voor de meeste organen in het lichaam als voor het neuro-vegetatieve stelsel als het endocriene systeem. Kortom: zowel lichaam als geest kunnen er groot profijt uit halen.

 

Alfred Vogel

Met dezelfde liefde voor de natuur, de mens en zijn gezondheid en dezelfde ijver om de beste preparaten te maken, werd na het overlijden van de bekende Zwitserse natuurdokter Alfred Vogel, Fytobell opgestart.

De receptuur kon steunen op dezelfde jarenlange ervaring uit de artsenpraktijk, omdat de natuurarts, die samen met Alfred Vogel de bekende middelen ontwierp, zijn werk gewoon voortzette met Fytobell. Nieuwe inzichten, doorgedreven wetenschappelijk en uitgebreid klinisch onderzoek hebben de recepten steeds verbeterd. De bereidingswijzen werden efficiënter, zodat de natuurlijke kracht van de middelen nog betere resultaten geeft.

Fytobell heeft dus een jonge naam, want het bedrijf werd in 2001 opgericht door de gebroeders Drenth, maar zij en hun medewerkers behoorden toch al decennia lang tot de persoonlijke vriendenkring van Alfred Vogel. Na diens overlijden hebben ze Fytobell opgestart om de jarenlange ervaring en samenwerking die ze tot dan toe hadden gehad, te vervolledigen met moderne research en toepassingen en nieuwe inzichten.

 

Wederzijds versterkend effect

Typisch voor de producten van Fytobell® is de uitgekiende samenstelling. Elk onderdeel heeft een geneeskrachtige werking. De samenstelling is echter zodanig, dat de ingrediënten elkaar in hun werking versterken. Alle ingrediënten zijn voor 100% van natuurlijke oorsprong. Dankzij speciale extractietechnieken kan een zeer hoge kwaliteit worden gegarandeerd. En een maximaal gehalte aan werkzame stoffen!

 

Onder apothekerstoezicht

Elk product krijgt vorm onder streng apothekerstoezicht. De vervaardiging gebeurt volgens uiterst strenge, internationaal erkende gecertificeerde normen.

 

De belangrijke kenmerken van de producten van Fytobell® samengevat:

• totaaloplossing in 1 product

• Ultrasone Extractie (UE)  –  zie onder UE plantenbereiding

• zeer laag alcoholgehalte in de vloeibare middelen

• bijzondere samenstellingen ontwikkeld in de artsenpraktijk

• de planten versterken elkaar in hun werking (synergie der componenten)

 

Het merk Nutribell

Nutribell-DUO-233x233Hippocrates zei al: „Laat uw voedsel uw geneesmiddel zijn en uw geneesmiddel uw voedsel.” Dat was vierentwintighonderd jaar geleden. Hij lijkt door de moderne wetenschap gelijk te krijgen. Want uit onderzoek blijkt dat wie behoorlijk wat vis eet of visolie gebruikt veel gezonder is, minder vatbaar is voor hart- en vaatziekten, kanker, reuma, depressie, multiple sclerose, ADHD, Alzheimer, impotentie, enz… en ook langer een gave jonge huid behoudt. Visolie lijkt vooral interessant vanwege het essentiële vetzuur omega-3. Aangezien we een teveel omega-6 in het lichaam hebben dat precies schadelijk is vanwege de oxidatieve werking, is de inname van omega-3 het beste cadeau voor de gezondheid.

Waaraan moet een goede visolie voldoen?

De visolie moet streng gecontroleerd zijn op gifstoffen, zoals PCB´s en zware metalen. Ze moet voldoende EPA en DHA bevatten en alleen bestaan uit omega 3-vetzuren, geen andere vetten. Bovendien dient ze natuurlijke vitamine E te bevatten ter bescherming van de kwetsbare omega-3 vetzuren.

In Omega-3 zijn vooral 2 vetzuren actief: EPA en DHA die in een bepaalde verhouding voorkomen. De kwaliteit van een supplement kan vooral afgelezen worden van deze verhouding. visoliecapsulesHoe dichter ze de ideale verhouding 2/3 EPA voor 1/3 DHA benadert, des te meer profijt zal het organisme er uit halen. Tot die conclusie kwam Dr. Peter Aelbrecht, auteur van de bestseller Homo energeticus.

“EPA is vooral van belang voor hart- en bloedvaten en DHA voor zenuwen en hersenen. EPA en DHA werken in feite voor al hun functies samen en al naargelang de functie zelf wordt een van beide meer actief.”

Zo is de Omega 3 visolie van Nutribell een ideale visoliesupplement met de goede verhouding DHA en EPA.

Lees meer over Nutribell Omega 3 visolie

Het merk Ellen Dee

Ellen Dee is een cosmeticalijn speciaal ontworpen voor de verzorging en de dagelijkse behoeften van uw huid op elke leeftijd.

Het moderne leven, de agressieve invloeden van atmosfeer, kleding, voeding en allerlei polluanten bedreigen de jeugdigheid, frisheid en gezondheid van uw huid. Daarom is extra Logo Ellen Deeaandacht en specifieke verzorging nodig. Want de huid is het grootste orgaan van het lichaam. Een goede verzorging maakt de huid gezond en mooi en geeft u een jeugdige en vitale uitstraling.

Op elke leeftijd en afhankelijk van uw beroep en leefomstandigheden kunnen allerlei probleempjes de huid ontsieren. Daarom stellen we u voor deze typische probleempjes, een adequate en uitstekende oplossing voor uit de cosmeticalijn van Ellen Dee.

De crèmes zijn geschikt voor alle huidtypen en kunnen naar behoefte meerdere malen per dag dun op de huid aangebracht en licht ingemasseerd worden. Ze trekken snel in de huid.

De crèmes zijn dermatologisch getest, pH-neutraal en uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

Lees meer over Ellen Dee

 

serie potjes Ellen Dee

 

Het merk Kilonorm

kilonorm logoKilonorm – ter ondersteuning bij het afslanken

De producten van Kilonorm zijn deskundig en met zeer veel zorg samengesteld uit zuivere grondstoffen en plantenextracten, en ondersteunen het proces van afslanken. Om wie wil afslanken van dienst te zijn met het beste wat de natuur te bieden heeft is een aantal producten ontwikkeld, die bedoeld zijn om je te helpen bij het afslanken. Let wel, ze zijn een ondersteuning, een hulp, bij het afslanken, naast het zo belangrijke verstandige dieet en meer bewegen.

Lees meer over Kilonorm

Het merk Senscure

L SenscuretekstNLSenscure – essentiële oliën

Essentiële olie wordt ook wel aromatische, vluchtige of etherische olie genoemd. Essentiële oliën kunnen uit verschillende delen van een plant worden gewonnen, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, of het hout (van stam, takken of wortels). Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende etherische oliën. De olie wordt op verschillende manieren gewonnen. De meeste essentiële olie wordt gewonnen door middel van stoomdistillatie.

Essentiële oliën worden niet alleen als huismiddel tegen kwaaltjes en ongemakken gebruikt, maar ook als belangrijk bestanddeel in verzorgingsproducten of als ingrediënt voor stemming en sfeer.

Boverte heeft een uitgebreid assortiment essentiële olie. Gebruik een paar druppels in een aromalamp om uw gewenste stemming/sfeer in huis te creëren. Of voeg enkele druppels toe in een neutrale bad- of massage-olie om zelf uw gewenste geur in een verzorgingsproduct te bepalen.

Uitgebreide informatie over het gebruik van essentiële oliën en Senscure vind je hier.