Overgevoeligheid voor stoffen

In sommige gevallen kan het immuunsysteem verkeerd reageren op onschuldige stoffen, zoals huismijt, stuifmeel en bepaalde voedingsmiddelen zoals melkproducten. Overgevoeligheid voor stoffen is een abnormale reactie van het immuunsysteem na contact met zo’n stof. Het immuunsysteem reageert overdreven als het met deze vreemde stoffen of organismen in aanraking komt, en behandelt ze alsof ze schadelijk zijn, zoals dat bij bacteriën het geval is. Het gevolg is een overgevoeligheidsreactie. Daardoor ga je niezen, krijg je een loopneus, heb je een piepende ademhaling, geef je slijm op, en krijg je huidproblemen.

Veel voorkomende stoffen waarop men overgevoelig kan reageren zijn bepaalde voedingsmiddelen, sporen, stuifmeel, geneesmiddelen en schoonmaakmiddelen. Maar ook bijvoorbeeld een te grote spanning, koude en warmte kunnen overgevoeligheidsreacties uitlokken. Heel bekend is natuurlijk de overgevoeligheid voor graspollen.

Probiotica en overgevoeligheid

Het moderne dieet is niet erg vriendelijk voor het darmmilieu. We eten te geraffineerd en te kunstmatig. Dat blokkeert vaak de normale darmtransit. Daardoor vergiftigt de darminhoud onszelf en worden we ziek. Ook misbruik van geneesmiddelen helpt daaraan mee. Soms kunnen antibiotica levensreddend zijn, maar door te frequent en ondoelmatig gebruik brengen ze ook schade toe aan de darmflora. De flora speelt een heel grote rol in een optimale vertering. Als er een slechte darmflora is, worden toxines geproduceerd, afvalstoffen van bacteriën en die zijn met miljoenen. Ze zorgen voor een irritatie van het darmslijmvlies. Door gebrekkig werkende darmflora ontstaat in de darmen gisting. Het gevolg daarvan is dat giftige afvalproducten van de stofwisseling, via de darmen in het bloed terecht komen, lever en nieren overbelasten, vaak met huidreacties en opgezwollen slijmvliezen tot gevolg.
Het fundament van de immuniteit is dat het organisme lichaamseigen stoffen van vreemde stoffen kan onderscheiden. Als het darmslijmvlies ziek is, dan herkent het organisme bepaalde stoffen niet als gunstig en reageert met een overgevoeligheid. Een arts vertelde op een congres in Herkenrode bij Hasselt in België: „Ik ben ervan overtuigd dat door de darmflora te corrigeren en de tijd te nemen om het darmslijmvlies te laten genezen – wat vaak niet gebeurt – er heel veel allergieën zouden verdwijnen.” Probiotica zijn daarvoor aangewezen. Gezonde darmflora zijn dus van kapitaal belang!

allergie2Wetenschappelijk onderzoek toont inderdaad aan dat probiotica het probleem bij de wortel aanpakt: de immuniteit verbeteren door een gezond darmmilieu te creëren. Probiotica met goede darmbacteriën kan herstellen wat verkeerde gewoonten en medicijnmisbruik vaak verbrodde. Probiotica zijn levende micro-organismen, een natuurlijk product dat in voldoende hoeveelheid een positief gezondheidseffect heeft, van zuigelingen tot hoogbejaarden.

Het is bekend dat bij allergie ook genetische factoren meespelen, maar het allerbelangrijkste is het immuunsysteem. Allerhande studies illustreren de relatie tussen darmbacteriën en allergie en/of eczeem.

Probiotica heeft daarop dus een immuunregulerende invloed. Acidophilus- en bifidusbacteriën hebben een interactie met immunologische cellen in de darmwand, die bepaalde gevoelige cellen afblokken als ze heftig willen gaan reageren tegen stoffen.

Wat kan Fytobell doen bij overgevoeligheid voor stoffen?

De artsen die de producten van Fytobell hebben ontwikkeld, zijn van de bovengenoemde wetenschap uitgegaan bij het opbouwen van het middel Allobiose. De basis van het middel is probiotica zodat de darmflora versterkt wordt. Het middel is aangevuld met heilzame planten en stoffen met heel specifieke effecten op die overgevoeligheid voor alle mogelijke stoffen.
Daarnaast is het middel Smilabell ontwikkeld, dat vooral effectief is op de niessalvo’s, tranende ogen, het kriebelen in het gehemelte, enz bij overgevoeligheid voor pollen.

Beide middelen kunnen een tijdlang ook samen gebruikt worden. In dat geval kan aan het water waarmee een capsule Allobiose wordt ingenomen, een dosis Smilabell worden toegevoegd.

Aanbevolen producten bij overgevoeligheid voor stoffen
  • Vooral bovenste luchtwegen: Smilabell: Effectief bij de niezen, tranende ogen, het kriebelen in de mond e.d.
  • Oorzakelijke aanpak: Allobiose: Pakt de oorzaak bij de wortel aan. Bouwt weerstand tegen overgevoeligheid voor stoffen op.
  • Aanvullend: Minerabell: Een goede mineraalhuishouding zorgt voor een vermindering van overgevoeligheid.

De producten kunnen, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.