Menopauze

De overgang of menopauze is een natuurlijk stadium in het leven van een vrouw. Het is geen aandoening, maar de periode rond de laatste menstruatie van een vrouw. De meeste vrouwen hebben hun laatste menstruatie zo rond hun vijftigste jaar. In de maanden of jaren daarvoor begint de menstruatie al onregelmatiger te worden. De verschijnselen worden veroorzaakt door veranderingen en schommelingen in de hormoonhuishouding. In de overgang verandert het lichaam doordat de eierstokken minder hormonen (oestrogeen) gaan produceren. Dat kan nogal wat klachten met zich meebrengen. Andere vrouwen gaan weer bijna ongemerkt door de overgang heen.

Klachten tijdens de menopauze

Bekende klachten zijn onder andere opvliegers, hevig transpireren, moeheid, lusteloosheid, het hart klopt sneller en gevoelige borsten. Ook andere lichamelijke klachten kunnen gaan optreden, zoals vaginale droogheid, veroorzaakt doordat er minder hormonen worden aangemaakt. En bekend is ook het brozer worden van het beenderstelsel.

Wat kan Fytobell doen bij menopauze klachten?

Het verminderen van het hormoon oestrogeen dat de problemen veroorzaakt, kan worden opgevangen door plantaardige oestrogenen, de zogenaamde fyto-oestrogenen. De planten die deze fyto-oestrogenen leveren, zijn verwerkt in de middelen Angelibell en Menobell.

Bovendien is er veel onderzoek gedaan naar Omega-7 uit duindoornbes. Omega-7 blijkt een gunstig effect te hebben op droge slijmvliezen en rimpels. Tevens heeft Fytobell remedies om het brozer worden van het beenderstelsel tegen te gaan.

 

 

 

 

Aanbevolen producten
  • Angelibell: Druppels. Kan in plaats van Menobell worden gebruikt.
  • Menobell: Capsules. Kan in plaats van Angelibell worden gebruikt.

 

Aanvullende producten
  • Omega-7 forte: Ter ondersteuning om droge slijmvliezen en rimpels tegen te gaan.
  • Urtibell: Een combinatie van rijke plantaardige mineralenleveranciers om broze botten tegen te gaan.
  • Minerabell: Ter ondersteuning om broze botten tegen te gaan.
  • Vitamine K2 forte: Ter ondersteuning. Vitamine K draagt bij tot de instandhouding van normale botten.
  • Nutribell Omega 3 visolie: Het dagelijks gebruik van Omega 3 vetzuren heeft een gunstige invloed.

 

Angelibell of Menobell kunnen, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.