Prostaat

Door hormonale veranderingen wordt bij veel mannen van boven de vijftig jaar de prostaat groter. Dit is een natuurlijk proces waarvan de meeste mannen geen last hebben. Soms wordt de prostaat echter zo groot dat hij de
plasbuis dichtdrukt. Een tijdlang kunnen de spieren van de blaas dit wel compenseren. Er ontstaan pas klachten als de prostaat zo groot wordt dat de blaasspieren niet meer genoeg kracht hebben om de urine door de vernauwde plasbuis te sturen. Het plassen komt dan langzamer op gang, de straal wordt slapper en je krijgt last van ‘nadruppelen’. Naast het feit dat mannen nogal eens uit hun slaap worden gehouden, krijgen velen het gevoel dat je moet plassen maar dat er op het toilet niets uitkomt.

Welke hormonale veranderingen?

De hormonale veranderingen zijn gebaseerd op de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron (DHT). Van dat DHT krijg je te veel en dat zorgt voor de klachten. Voor het behoud van een normale prostaat is het dus zaak om die omzetting van testosteron naar DHT af te remmen en ervoor te zorgen dat dat DHT zijn werk niet zo goed kan doen. En daar blijkt een aantal planten heel goed in te zijn.

Wat kan Fytobell doen voor het behoud van een normale prostaat?

In de plantgeneeskunde bestaan er planten die de omzetting van testosteron naar DHT afremmen, en die ervoor zorgen dat het DHT zijn werk niet goed kan doen. Fytobell maakt een optimaal gebruik van deze planten in het middel Proflabell.

 

 

 

 

Aanbevolen product voor het behoud van een normale prostaat
  • Proflabell: De samenstelling van ingrediënten doet de prostaat slinken.

 

Aanvullende producten bij problemen met de prostaat
  • Vitamine K2 forte: Ter ondersteuning. Goed voor de prostaat.
  • Echinabell: Druppels. Ter ondersteuning. Ter verhoging van de weerstand om de invloed van ongunstige indringers tegen te gaan.
  • Echinabell+ met vitamine C: Tabletten. Ter ondersteuning. Ter verhoging van de weerstand om de invloed van ongunstige indringers tegen te gaan.
  • Cranberry+: Indien de blaas problemen geeft. Optimaliseert de blaas, houdt hem schoon, maakt het milieu in de blaas zuurder, waardoor ongewenste indringers zich er maar moeilijk in nestelen en overleven kunnen, en gaat de gevolgen van ongewenste indringers tegen.

 

Proflabell kan,indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.