Keel

Keelproblemen ontstaan door irritatie van het slijmvlies, bijvoorbeeld ten gevolge van winterproblemen. De keel is rood, geïrriteerd en gevoelig, vooral bij het slikken. Vaak voel je heel warm aan, heb je een verhoogde lichaamstemperatuur.  Het slijmvlies kan zo geïrriteerd worden dat de weerstand ter plaatse minder wordt. Er ontstaat dan in de keel een milieu waarin organismen die normaal in het lichaam voorkomen, voor problemen gaan zorgen, waardoor zich keelproblemen ontwikkelen.

Als witte stippen in de keel worden gezien, dient de huisdokter geconsulteerd te worden.

 

Wat kan Fytobell doen bij keelproblemen?

Fytobell heeft een paar producten bij keelproblemen in haar gamma. Het ene, Keel- & Mondspray, is een product op basis van propolis en etherische oliën van planten met heel specifieke effecten bij keelproblemen.

Het andere product is Salviabell, de eerste keus bij keelproblemen.

Propolis GLM is een extract van propolis, dat zeer bekend is vanwege haar effecten bij keelproblemen.

Tussabell forte is een specifieke siroop voor de luchtwegen, maar de ingrediënten geven ook verzachting en verbetering van klachten bij keelproblemen en kan eventueel aanvullend bij de behandeling worden gebruikt.

 

 

 

 

Aanbevolen producten bij keelproblemen
  • Salviabell: Druppels. Pakt keelproblemen grondig aan. Beschermt tegen de inwerking van ongewenste indringers, zoals bacteriën.
  • Keel- & Mondspray: Beschermt, verzacht en zuivert de keel en mondholte.
  • Propolis GLM: Propolis is algemeen bekend bij keelklachten. Het is een ‘natuurlijk antibioticum’.

 

Aanvullend product bij keelproblemen
  • Tussabell forte siroop: Tussabell forte is een breedwerkende luchtwegsiroop op basis van acaciahoning. Verzacht tevens de keel.

 

De producten kunnen, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.