Combineren producten

Hoe gebruik je, indien noodzakelijk, meerdere producten tegelijk?

De producten van Fytobell zijn zorgvuldig samengestelde combinaties van geneeskrachtige planten die elkaar wederzijds versterken en daardoor een bijzonder effect hebben. Ze zijn lange tijd in de artsenpraktijk ontwikkeld en getest.

Vloeibare extracten werken het beste indien ze niet tegelijkertijd worden vermengd met andere vloeibare extracten. Elk extract heeft zijn eigen specifieke formule en effecten op het ziekteproces. Om die reden wordt aanbevolen om deze vloeibare middelen dus niet tegelijk met andere vloeibare middelen te gebruiken, er dus geen cocktail van te maken. Het bijzondere effect van een product kan daardoor verstoord worden. Neem vloeibare middelen daarom met een redelijke pauze in (bijvoorbeeld 10-15 minuten), of neem het andere product op een ander moment van de dag in.

Tabletten en capsules vallen pas in de darmen uiteen en worden dus later in het lichaam verwerkt dan vloeistoffen, die directer worden opgenomen. Dit maakt het mogelijk om een tablet of capsule voor de ene klacht in te nemen met (bron)water waarin een vloeibaar extract voor een andere klacht is opgelost.

 

1. Het gebruik van een tablet of capsule samen met een vloeibaar extract

Een tablet of een capsule heeft tijd nodig om in de darmen uiteen te vallen, waarna de bestanddelen worden opgenomen in het lichaam.

De bestanddelen in een vloeibaar extract worden daarentegen veel sneller in het lichaam opgenomen.

Om die reden kan een tablet of een capsule gemakkelijk worden ingenomen met het water waaraan een dosis druppels van een vloeibaar extract is toegevoegd.

Ter illustratie

1 tablet Glucobell (gewrichtsklachten) innemen met water met bijvoorbeeld 20 druppels Ginkgosan (doorbloedingsstoornissen), óf bijvoorbeeld:

2 capsules Digesbiose (darmflora verbeteren) innemen met bijvoorbeeld 20 druppels Echinabell (verhogen weerstand).

 

2. Het gebruik van verschillende vloeibare extracten tegelijkertijd

De vloeibare combinaties werken het beste indien ze niet tegelijkertijd worden vermengd met andere vloeibare combinaties, omdat elke samenstelling een unieke combinatie is waarbij de bestanddelen elkaar wederzijds versterken. Het bijzondere effect van een product kan daardoor verstoord worden. Daarom dienen vloeibare middelen met een redelijke pauze te worden ingenomen (bijvoorbeeld 10-15 minuten).

Ter illustratie

Neem Echinabell druppels niet tegelijk met Cardubell druppels in. Neem dergelijke producten op andere tijdstippen van de dag in, in elk geval met een tussenpauze van bijvoorbeeld 10-15 minuten).

 

3. Het gebruik van een capsule én een tablet tegelijkertijd

Een tablet of een capsule heeft tijd nodig om in de darmen uiteen te vallen, waarna de bestanddelen worden opgenomen in het lichaam. Ze kunnen tegelijkertijd worden ingenomen.

Ter illustratie

Digesbiose en Minerabell (van elk 1 of meer capsules/tabletten) kunnen tegelijkertijd worden ingenomen.

 

4. Het gebruik van een capsule én een tablet samen met een vloeibaar extract

Een tablet en een capsule hebben tijd nodig om in de darmen uiteen te vallen, waarna de bestanddelen worden opgenomen in het lichaam. Ze kunnen tegelijkertijd worden ingenomen. Dit kan met het water waarin een dosis van een vloeibaar extract is toegevoegd.

Immers, de bestanddelen van een vloeibaar extract worden sneller in het lichaam opgenomen.

Ter illustratie

Digesbiose en Minerabell kunnen ingenomen worden met het water waarin bijvoorbeeld een dosis Echinabell druppels is toegevoegd.