Geheugen en concentratie

Met de jaren wordt iedereen wat meer vergeetachtig, een gevolg van het ouder worden van de hersenen. De veroudering van de hersenen is net zoals bij alle delen van het lichaam een volkomen natuurlijk verschijnsel. Bovendien ontstaan er veelal concentratieproblemen. Iemands naam vergeten, niet op het juiste woord komen, steeds spullen kwijt zijn, afspraken vergeten, enz. Vergeetachtigheid en concentratieproblemen kunnen erger worden in tijden van spanningen, als u moe bent, door stress, door verliefdheid, of door heftige gebeurtenissen (overlijden van de partner, ontslag). U heeft dan te veel aan uw hoofd. Uw gedachten zitten als het ware uw geheugen in de weg.

Uw geheugen kan ook minder worden bij een een somber en bedrukt gevoel of bij het gebruik van bepaalde medicijnen.

Als de doorbloeding van het hoofd optimaal blijft, is er voldoende aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen, die voor een goede werking van o.a. de hersenen zorgen. Dit is van belang voor het behoud van o.a. het concentratievermogen en de herinnering, het geheugen. Maar bij het ouder worden, verloopt de doorbloeding van de hersenen vaak slechter en dit heeft een slechtere geheugenfunctie en concentratie tot gevolg.

Geheugen ‘trainen’

Om scherp te blijven, is het goed om het geheugen te blijven ‘trainen’. Dit soort van tips wordt gegeven als geheugensteuntjes: Schrijf de dingen op die u beslist niet wilt vergeten, bijvoorbeeld in een dagboekje of agenda. Leg het boekje op een plek waar u vaak zit. Kijk regelmatig in het boekje of u niets vergeten bent.

Voldoende slaap

En onderschat het belang van voldoende slaap niet. Wetenschappelijk onderzoek heeft onomstotelijk bewezen dat te weinig slaap een negatief effect heeft op het geheugen en de concentratie.

En je kan er nog meer aan doen!

Recente wetenschappelijke studies tonen aan dat juiste voedingsgewoonten, voedingssupplementen, lichaamsbeweging, stressbeheersing en controle maar ook intellectuele interesses en inspanningen factoren zijn die hersenveroudering tegengaan. Mensen die de moeite doen om deze preventiemaatregelen toe te passen verbeteren niet alleen hun levenskwaliteit. Ze kunnen meestal ook veel langer ziektevrij blijven omdat ze bewust met hun lichamelijke en geestelijke gezondheid bezig zijn.

Opmerking: Vergeetachtigheid kan wel een signaal zijn van ernstiger geheugenklachten, waardoor de dagelijkse activiteiten worden gehinderd. Het geheugenverlies gaat dan verder dan gebruikelijke vergeetachtigheid. Een consultatie bij de dokter is in dat geval zeker aangeraden.

 

Wat kan Fytobell doen bij geheugen en concentratie?
  • Ginkgosan: Heeft een gunstig effect op de microcirculatie en stofwisseling in de hersenen.

 

Aanvullende producten bij geheugen en concentratie
  • Curcuma forte: Beschermt de vaatwand.
  • Vitamine K2 forte: Ter ondersteuning. Helpt de bloedvaten schoon te houden.
  • Verosan: Ter ondersteuning. Voor een goede conditie van de bloedvaten. Helpt de bloedvaten schoon te houden.
  • Nutribell Omega 3 visolie: De vetzuren in visolie hebben een zeer poriief effect op de hersenen.

 

Ginkgosan kan, indien daar aanleiding toe is, gecombineerd worden met een of meer bovenvermelde of andere middelen.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.