Kleur-, geur- en smaakverschillen tussen de verschillende bereidingen van extracten zijn normaal.

De extracten van Fytobell worden op een bijzondere manier bereid.

Invloeden van buitenaf

Buiten het feit dat planten nooit exact dezelfde samenstelling hebben omdat ze tijdens hun groei te maken hebben met veel invloeden, waaronder het weer en de bodem waarop ze groeien, veranderen kleur en smaak van het daarvan bereide product ook geleidelijk met het staan.

Bijzondere bereidingswijze

Een ander aspect is dat de plantenextracten van Fytobell worden gestandaardiseerd op altijd dezelfde inhoudsstof, dat een hoofdcomponent is en waarvan de werking efot 1ssentieel is. Dit heeft tot gevolg dat op dat bepaalde hoofdcomponent geconcentreerd moet worden. De concentratie van het eindproduct hangt af van de hoeveelheid van dat bepaalde component dat in een partij plant aanwezig is. Als dat component in een partij plant (afhankelijk van de oogst en de groeiomstandigheden) minder aanwezig is, wordt er meer geconcentreerd. Dit heeft dan weer tot gevolg dat andere componenten zoals kleur- en bepaalde smaakstoffen ook méér geconcentreerd voorkomen dan in een vorige partij. En dat geeft kleur- en smaakverschillen tussen de verschillende bereidingen van een product.
Het alternatief is elke bereiding met juist evenveel grondstof te maken. De smaak en kleur zullen dan weinig afwijken, maar de componenten waar het om gaat zullen echter heel wisselvallig voorkomen. En dat is niet gunstig voor de effecten van het product.
Wat bij deze kwestie ook meespeelt is het bijzonder lage alcoholpercentage van 15%, dat Fytobell uniek maakt.

 

Europese wetgeving en progressie in de ontwikkeling van producten

EU-wetgevingBovendien is er nog een reden dat verschil in kleur, geur en smaak van een product kan veroorzaken, namelijk de wetgeving op landelijk en Europees niveau. Deze stelt steeds meer eisen aan het gebruik van planten in natuurlijke geneesmiddelen. De producenten moeten zich daaraan houden en zoeken dus naar alternatieven voor de planten die niet meer gebruikt mogen worden, zonder dat de effectiviteit van de producten tekort wordt gedaan. En die zijn er!

De natuur biedt vele mogelijkheden en de ontwikkelaars van de producten van onder andere Fytobell zoeken naar de beste mogelijkheden. Hierbij worden zij gesteund door de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken.

E1598916en en ander betekende dat de samenstelling van een aantal producten werd aangepast aan de nieuwe Europese regels en wetenschappelijke inzichten.

Gevolgen voor de kleur, geur en smaak van de producten konden dan ook niet uitblijven. Niet alleen vanwege de samenstelling, maar ook omdat de ontwikkelingen door zijn gegaan om zo min mogelijk alcohol in de producten te hebben. Zo zullen de meeste vloeibare samenstellingen voortaan 15% alcohol bevatten, voldoende om toch de houdbaarheid en de oplosbaarheid van de planten te garanderen.