Sugabalans (Fytobell)

Oorspronkelijke prijs was: €44,10.Huidige prijs is: €39,69.

Koop voordelig bij – Boverte.nl

Fenegriek en Grote klit ondersteunen de bloedsuikerspiegel.
Met kaneel.
Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikerwaarden.
Mangaan draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme.

N Gratis bezorging vanaf € 29,95

N Gratis retour binnen 30 dagen

N Korting op Fytobell merk met Fytobell Extra

Het product:

  •  is een effectieve, natuurlijke samenstelling
  • 90 capsules

 

Fastfood, stress, een zittend leven, overdreven gebruik van suiker, snoep, softdrinks enz... maken dat veel mensen last krijgen met de beheersing van een gezonde suikerspiegel.

Sugabalans met als belangrijkste ingrediënten kaneel, grote klit, fenegriek, alfaliponzuur, zinkcitraat, mangaan en chroom zorgt dat het organisme zelf orde op zaken kan stellen en een gezonde suikerspiegel kan nastreven. De hormonen die er verantwoordelijk voor zijn, kunnen weer beter werken. Op die manier kunnen de bloedsomloop, het hart, de huid, de ogen en het brein beter beschermd worden.

Vanuit de natuurgeneeskunde is een goede invloed uit te oefenen op de problemen met de doorbloeding van de huid en de ogen, met als gevolg dat de huid beter heelt en de achteruitgang van de ogen vertraagd wordt.

Lees meer over de suikerstofwisseling.

 

Aanvullende producten
  • Cholefort: Heeft een positief effect op de cholesterolspiegel.
  • Curcuma forte: Curcuma werkt positief op zowel de suikerbalans als de cholesterolspiegel.
  • Chlorella 1000 mg: Chlorella ondersteunt de pancreas en helpt bij de normalisering van gezonde bloedsuikerwaarden.
  • Ginkgosan: Ondersteunt de doorbloeding van de kleinste vaatjes, waaronder die van de huid en de ogen.
  • Stevabell : De zoetstof uit Stevia heeft een gunstig effect op de suikerspiegel en kan veilig als zoetstof worden gebruikt. Als 'zoetje', in vloeibare vorm en als strooisuiker.
  • Nutribell Omega-3 visolie: De vetzuren uit visolie hebben een gunstig effect op onder andere de nieren, de suikerbalans, het vaatstelsel en het zenuwweefsel.

 

Opmerking: De natuur biedt dus nogal wat mogelijkheden om de suikerspiegel beter in balans te houden. Bovengenoemde producten ondersteunen het proces. Naar gelang de noodzaak kunt u één of meerdere producten combineren met Sugabalans.

Lees hier meer voor advies over het gebruik van meerdere producten tegelijk.

Algemeen gebruik

3 maal per dag 1 capsule met wat water innemen.

Sugabalans mag langdurig worden gebruikt.

Ingrediënten

1 capsule bevat:

  • fructo-oligosaccharides 435 mg
  • Cinnamonium zeylanicum (kaneelboom) extract 150 mg
  • Trigonella foenum-graecum (fenegriek) extract 150 mg
  • alfaliponzuur 150 mg
  • hydropropylmethylcellulose (vega capsule) 120 mg
  • calcium-L-ascorbaat 50 mg
  • Lagerstroemia speciosa (banaba) extract 100 mg
  • Arctium lappa (Amerikaanse nardus) extract 50 mg
  • zink citraat 10 mg
  • mangaan gluconaat 1,5 mg
  • chroom picolinaat 166,7 µg

Referentie innames (EU): 3 capsules = 9,3 mg zink of 93% Ri – 51,7 µg mangaan of 25% Ri – 60 µg chroom of 150% Ri – 125 mg vitamine C of 156% Ri.

Verpakking: 90 capsules

Onder Planten Info vindt u meer informatie over deze planten en stoffen.

Planten Info

 Opmerking
Planten hebben meer effecten dan de hier genoemde. Enkel de aan de suikerstofwisseling gerelateerde eigenschappen worden hier belicht.

Geraadpleegde bronnen o.a:

  • Groot Handboek Geneeskrachtige Planten – Dr. Geert Verhelst
  • ESCOP monografieën
  • Fytotherapeutisch Compendium – Apr. Jacques Van Hellemont
  • Internet

 

Arctium lappa (grote klit)

Een van de vele eigenschappen van grote klit is dat ze bloedsuikerverlagend is, vooral bij een te hoge suikerspiegel na de maaltijd. Maar bij de suikerstofwisseling doet deze plant ook goede diensten doordat ze infectiewerend op de huid is: antibacterieel en schimmelwerend. Dit is zeker van belang om huidbeschadigingen sneller te laten helen en schimmels te weren.

 

 

Cinnamonium zeylanicum (kaneelboom)

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kaneel de werking van insuline in de spiercel verbetert. Ze helpt de bloedsuiker- en cholesterolwaarden te optimaliseren.
De bloedsuikerverlagende werking van kaneel berust op het vergroten van de werking van insuline door de gevoeligheid van de cellen ervoor te verhogen. Kaneel heeft bovendien zelf ook een insuline-achtige werking, waardoor insuline beter in de cellen wordt opgenomen. Ook complicaties bij diabetes worden door kaneel tegengegaan.

 

 

 

 

Trigonella foenum-graecum (fenegriek)

Fenegriek bindt suikers en vetten aan zich. Van alle vezels heeft deze plant door zijn structuur de eigenschap om het sterkst suikers aan zich te binden. Hierdoor is minder insuline nodig.
De werkzaamheid zit hem waarschijnlijk tevens in het feit dat fenegriek de cellen gevoeliger maakt voor insuline. Het heft het gebrek aan gevoeligheid voor insuline, waar diabetes type 2 patiënten last van hebben, tijdelijk op.

Bij patiënten zonder diabetes type 2 verandert de bloedsuikerspiegel trouwens niet na het gebruik van fenegriek, wat inderdaad een indicatie kan zijn dat het alleen invloed heeft op de gevoeligheid van de cellen voor insuline.

 

Andere elementen

alfaliponzuur

Alfa-liponzuur zorgt voor een hogere opname van glucose in de cellen en is daarom effectief in het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het verhoogt de verbranding van glucose in de cellen. Het is een bekend zuur bij het behandelen van het niet goed functioneren van een of meer zenuwen dat bij diabetes veel voorkomt.

 

fructo-oligosaccharides

Fructo-oligosaccharides zijn oplosbare vezels die de bacteriën voeden die een gunstige invloed hebben op de darmflora, waardoor ze een gezond spijsverteringsysteem en een gezonde darm bevorderen.
Onderzoeken tonen aan dat fructo-oligosaccharides voor een afname van potentieel pathogene bacteriën in de darm zorgen. Door de darmflora en de fermentatie te beïnvloeden, oefenen ze een belangrijke invloed uit op de weerstand tegen ziektes.

 

chroom picolinaat

Chroom is een belangrijk element dat in bepaalde zouten invloed heeft op de suikerstofwisseling. Chroom picolinaat is zo’n zout. Het is onderzocht bij diabetespatienten in dubbelblinde studies. Het blijkt dat chroompicolinaat effect heeft op de bloedsuikerspiegel.
In diverse dubbelblind placebogecontroleerde onderzoeken blijkt chroom picolinaat bij diabetes type 2 de effectiviteit van insuline te kunnen verbeteren.

 

mangaancitraat

Mangaan is betrokken bij de stofwisseling van aminozuren, cholesterol en koolhydraten (suikers).

 

zinkcitraat

Zink is betrokken bij met name de vertering van koolhydraten (suikers). Voor die vertering in o.a. glucose en de opname van glucose door de celwand is insuline nodig. Zink is een bestanddeel van insuline.

Wetenschap

N.B. Wetenschappelijke informaties zijn o.a. overgenomen uit infosites zoals ABC Gezondheid en E-Gezondheid, de nieuwsbrief van Arts, Therapeut & Apotheker, Vakblad voor de Natuurgeneeskundige en de VNGK Nieuwsbrief.

 

Behoefte aan snoepen: chroomtekort?

Hoe weet je dat je een chroomtekort hebt ?
Verhoogde cholesterolwaarden en problemen met het suikermetabolisme zijn de klassieke kenmerken van een tekort aan chroom. De eerste aanwijzingen van een chroomtekort hebben echter nog niets met een ziektebeeld te maken. Mannen en vrouwen die een tekort aan chroom hebben willen veel snoepen, drinken grote hoeveelheden suikerrijke frisdranken, ze zijn snel moe en hebben het dikwijls moeilijk om zich te kunnen concentreren. Dit alles heeft te maken met een tijdelijk tekort aan suiker in de hersenen.

Mensen nemen in dat geval wat snoep, een koffie met suiker of een cola. Ze voelen zich daardoor zeer snel terug beter. De bloedglucosewaarden stijgen door de aanvoer van suiker immers zeer snel. Op deze wijze ontstaat er een zoet smakende vicieuze cirkel. Door snelle suikers te consumeren worden de lage hoeveelheden chroom nog verder uitgeput. Het lichaam maakt ook extra insuline aan om de hoge bloedsuikerwaarden terug te normaliseren. Dit geeft mensen, samen met een opnieuw optredend gevoel van vermoeidheid, terug de neiging om te gaan snoepen of naar suikerrijke frisdranken te grijpen. Dit fenomeen ligt mee aan de basis van zwaarlijvigheid.

Bronnen:
Chen G, Liu P, Pattar GR, Tackett L, Bhonagiri P, Strawbridge AB, Elmendorf JS.
Chromium activates glucose transporter 4 trafficking and enhances insulin-stimulated glucose transport in 3T3-L1 adipocytes via a cholesterol-dependent mechanism.Mol Endocrinol. 2006 Apr;20(4):857-70.