Voor een veilige cholesterolbeheersing: Cholefort met gegiste rode rijst en Q10

Eén op vier landgenoten krijgt vroeg of laat te maken met een cardiovasculair probleem. Dat kan eindigen in een hartinfarct of beroerte. Dat risico kan voor een deel aangeboren zijn, maar wordt toch hoofdzakelijk bepaald door onze leefstijl: voeding, stress, onvoldoende slaap, tabak, alcohol, zittend leven, te weinig beweging, geen ontspanning, psychische problemen. 

Intussen weet iedereen dat roken levensgevaarlijk is en dat zelfs kleine hoeveelheden alcohol nadelig zijn. Vroeger was men bang van vetten, maar die zouden een kleinere rol spelen, terwijl geraffineerde koolhydraten wel moeten vermeden worden. Meer vezels, (groenten en fruit) minder bewerkt en rood vlees en meer vis (Omega-3 vetzuren), plus een mediterraan dieet zijn een weldaad voor de bloedvaten. 

Het cholesterolverlagend effect in statines wordt verkregen door monacolin K, een component dat van nature ook aanwezig is in gegiste rode rijst.

Deze raadgevingen komen uit een onderzoek dat door de Mayo Clinic, de beroemde Amerikaanse universiteit werd afgerond. Ze onderzochten ook het effect van gegiste rode rijst op triglyceriden en cholesterol, twee parameters die bij een bloedonderzoek een mogelijk risico op een hart- of herseninfarct kunnen aantonen. 

Om dat risico te beperken worden klassiek statines gegeven, maar veel patiënten klagen over de bijwerkingen: myopathie of spierpijnen, krachtverlies, duizelingen, hoofdpijn, diarree of verstopping, misselijkheid en slapeloosheid. 

Het cholesterolverlagend effect in statines wordt verkregen door monacolin K, een component dat van nature ook aanwezig is in gegiste rode rijst. Vandaar het cholesterolverlagend effect van gegiste rode rijst, terwijl dit natuurlijk product niet dezelfde nadelen heeft. 

Uit een dubbelblindonderzoek met patiënten die al een hartinfarct hadden doorgemaakt waarvan de helft gegiste rode rijst kreeg en de andere helft een placebo, bleek dat in de controlegroep bijna 40 percent minder patiënten hervallen waren bij hen die rode rijst hadden gekregen. 

Zowel de totale cholesterol, de LDL-cholesterol als de triglyceriden bleken zo sterk gedaald dat ze binnen veilige grenzen waren gekomen. 

Sommigen waarschuwden voor rode gegiste rijst, omdat het citrinine zou bevatten, wat nadelig kan zijn voor de nieren. Onderzoek door de Mayo clinic van 14 preparaten op basis van gegiste rode rijst heeft aangetoond dat geen enkele citrinine bevatte. De mogelijke nadelen voor de nieren en de spieren worden trouwens vermeden als in de gegiste rode rijst ook co-enzym Q10 is verwerkt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Cholefort van Fytobell, een veilig en efficiënt preparaat, dat bovendien ook Omega-3 vetzuren uit visolie bevat en dus een totaalaanpak beoogt voor gezonde bloedvaten. 

Wat je niet tegelijk met rode rijst mag doen: alcohol drinken, grapefruit eten, statines gebruiken en Sint-Janskruid.  

De conclusie van de beroemde Mayo clinic is duidelijk: Gegiste rode rijst verlaagt inderdaad het risico op cardiovasculaire aandoeningen door een verlaging van de slechte cholesterol en de triglyceriden. 

Bestel Hier: https://boverte.nl/product/fytobell-cholefort/