Planten en hun werking

[vc_row][vc_column][vc_wp_text title=”Geneeskrachtige planten en hun toepassing”]Plantaardige middelen zijn de meest toegepaste en uitgeteste geneeskrachtige producten ter wereld. Deze schat aan empirische verworvenheden heeft als geen andere de toets der eeuwen doorstaan.

Wetenschap

Gedurende de laatste decennia zijn vele geneeskrachtige planten ook wetenschappelijk onderzocht en geanalyseerd. Dit heeft bijgedragen tot een nog diepere kennis van geneeskrachtige planten en de daarvan vervaardigde middelen, die op hun beurt weer de basis vormen voor veel synthetische en homeopathische preparaten.

Effectiviteit

Plantaardige middelen kunnen zeer diepgaande invloeden teweegbrengen. De fytotherapie (= plantgeneeskunde)  zelf is een bijzonder effectieve en veilige therapie die het ten volle verdient in de moderne geneeskunde een geheel eigen plaats te verwerven.

Elke therapie en elke behandeling heeft zijn indicatiegrenzen. De fytotherapie is werkzaam op terreinen waar reguliere en andere therapieën weinig te bieden hebben. Hun unieke eigenschappen bieden mogelijkheden die andere therapieën missen of kunnen aanvullen.

Ook zijn de meeste plantaardige middelen veilig (ze hebben een hoge toxiciteitgrens), combineerbaar met andere middelen en gemakkelijk af te bouwen.

De fytotherapie biedt interessante mogelijkheden op het terrein van functionele klinische stoornissen. Ze beschikt over middelen die organen en systemen kunnen stimuleren en reguleren. Zo zijn er middelen die systemen zoals het neurovegetatief stelsel en het endocrien systeem beïnvloeden.

Plantgeneeskunde:

* corrigeert

* reguleert

* ondersteunt en stimuleert daarmee het zelfgenezend vermogen!

Bron: i-Sana

De teksten van de planten die op de website van Boverte worden beschreven, zijn overgenomen uit het gezondheidsmagazine i-Sana.

Verkrijgbaarheid van extracten van de planten

Van alle hier genoemde planten kunnen wij extracten leveren in flesjes van 100 ml. Een aantal is altijd voorradig en vindt u in het productengamma van Boverte. Andere moeten besteld worden. Houd er rekening mee dat de levering enige tijd in beslag zal nemen.[/vc_wp_text][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”1000″ orderby=”title” order=”ASC” grid_id=”vc_gid:1515516997182-8b192c13-5c42-6″ taxonomies=”313″][/vc_column][/vc_row]